Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Joko olet tutustunut herkulliseen vuonankaaliin? Vuonankaali tuli syksyllä 2017 osaksi tuotevalikoimaamme. Se löytyy pakattuna samanlaiseen 80 g pussiin kuin pinaattikin ja löytyy niin ikään kaupan kylmätiskistä. 

 

 

Vuonankaalia voit käyttää salaateissa ja muissa kylmissä ruuissa. Siinä on hieno, pähkinäinen maku. Vuonankaali kerätään ruusukkeina, ja se myös käytetään niin. Lehtiä ei tarvitse irroitella toisistaan ennen käyttöä. Vuonankaali on myös kaunis ja sitä näkee käytettävän paljon myös annosten koristelutarkoituksissa.

 

 

Kuten pinaatin, myös vuonankaalin ravintoarvot ovat hyvät! Se sisältää kolme kertaa enemmän C-vitamiinia kuin perinteinen lehtisalaatti ja lisäksi siinä on rutkasti muun muassa beetakaroteenia, foolihappoa, omega-3-rasvahappoja ja B-ryhmän vitamiineja.    

 

 Miten käytän babypinaattia?

Se on helppoa, aivan kuten salaattiakin! Parhaimmillaan babypinaatti on tuoreeltaan ja raakana. Voit toki myös pakastaa sitä ja käyttää sieltä esim. smootheissa, wokeissa, keitoissa ym. Salaatissa babypinaatti on myös "kestävä" vaihtoehto, jos suunnittelet esimerkiksi juhlien noutopöydän salaatteja. Kokonaiset babypinaatin lehdet säilyttävät nestejännityksensä ja kestävät hyvännäköisenä pidempään kuin revityt salaatin lehdet.

 

Löydät Facebook sivuiltamme jatkuvasti uusia reseptejä, ja täältäkin muutamia kestosuosikkeja!