Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Mitä tehdä babypinaatista?

Babypinaatti pesee muut salaattilajit ravintoarvoissa mennen tullen! Jos haluat vihreää lautasellesi, mutta haluat että syömäsi salaatti oikeasti sisältää vitamiineja ja hivenaineita, valitse kotimainen supersalaatti!

Helpoin tapa käyttää babypinaattia, on pyöräyttää siitä salaatti aterian lisukkeeksi, tai vaikkapa lounaaksi...

Juhlasalaatti

Tällä hetkellä erilaiset vihersmoothiet ovat se juttu! Sinun ei tarvitse olla himotreenaaja tai terveysintoilija, jotta löytäisit käyttöä sille keittiön kaapissa pölyä keräävälle blenderille! Älä anna vihreän värin pelottaa, makua pinaatin lehdistä ei juomaan juurikaan tule, mutta vitamiineja kylläkin!

Pinaattismoothie

Babypinaattia voit tietenkin käyttää myös ruuanlaittoon! Pizzat, pastat, piirakat, munakkaat, wokit, sämpylät - you name it! Babypinaatti lisätään ruokaan ruuanvalmistuksen loppuvaiheessa, pehmeälehtisyytensä vuoksi, se ei tarvitse pitkää kypsytysaikaa.        

Helpot pinaatti-broilerpyörykät

80 g babypinaattia
400 g broilerin jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 dl parmesanraastetta

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli ja paista pannulla. Pilko babypinaatti pieneksi silpuksi ja sekoita jauhelijan kanssa. Lisää jäähtyneet sipulit, suola sekä parmesanraaste ja sekoita tasaiseksi. Pyörittele seoksesta pullia kostutetuin käsin. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Broilerpyöryköiden kaveriksi sopii vaikkapa fetasalaatti!