Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Mitä tehdä babypinaatista?

Babypinaatti pesee muut salaattilajit ravintoarvoissa mennen tullen! Jos haluat vihreää lautasellesi, mutta haluat että syömäsi salaatti oikeasti sisältää vitamiineja ja hivenaineita, valitse kotimainen supersalaatti!

Helpoin tapa käyttää babypinaattia, on pyöräyttää siitä salaatti aterian lisukkeeksi, tai vaikkapa lounaaksi...

Juhlasalaatti

Tällä hetkellä erilaiset vihersmoothiet ovat se juttu! Sinun ei tarvitse olla himotreenaaja tai terveysintoilija, jotta löytäisit käyttöä sille keittiön kaapissa pölyä keräävälle blenderille! Älä anna vihreän värin pelottaa, makua pinaatin lehdistä ei juomaan juurikaan tule, mutta vitamiineja kylläkin!

Pinaattismoothie

Babypinaattia voit tietenkin käyttää myös ruuanlaittoon! Pizzat, pastat, piirakat, munakkaat, wokit, sämpylät - you name it! Babypinaatti lisätään ruokaan ruuanvalmistuksen loppuvaiheessa, pehmeälehtisyytensä vuoksi, se ei tarvitse pitkää kypsytysaikaa.        

 

Avokadopasta pinaatilla

Tämä resepti on mukailtu Alexander Gullichsenin kuuluisasta avokadopastasta. Itse asiassa resepti on aivan sama, mutta tuoreiden yrttien sijaan on käytetty tuoretta pinaattia. Aivan mahtavan makuista!

Neljälle:
1 valkosipulin kynsi
½ chiliä
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa, pippuria
loraus oliiviöljyä
80 g babypinaattia
n 2 dl raastettua pecorinoa tai parmesania tai molempia
400-500 g spagettia.

Pilko valkosipulinkynsi sekä chili ja kuutioi avokadon sisus. Sekoita nämä omassa kulhossa. Purista päälle limen mehu. Silppua sekaan pussillinen pinaattia. Lisää loraus öljyä, pippuria, suolaa sekä juustoraaste. Lopuksi kaada joukkoon noin desi pastan keitinvettä.
Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä al dente.
Pyörittele pasta kastikkeen joukkoon ja tarjoa heti!