Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Babypinaatin ja vuonankaalin viljelijä

Piltin Puutarha on babypinaatin ja vuonankaalin kasvihuoneviljelyyn erikoistunut yritys. Viljelemme babypinaatin lisäksi myös muita salaattikasveja sekä yrttejä HoReCa-sektorille sekä sesonkiluontoisesti kukkia kukka-asiakkaillemme. Babypinaatti jaellaan kauppoihin keskusliikkeiden sekä vihannestukkujen kautta, meillä ei ole suoraa kauppajakoa. Babypinaattiamme saa niin S- että K-ryhmän kaupoista sekä mm. Stockmannilta.

Joko olet tutustunut herkulliseen vuonankaaliin? Vuonankaali tuli syksyllä 2017 osaksi tuotevalikoimaamme. Se löytyy pakattuna samanlaiseen 80 g pussiin kuin pinaattikin ja löytyy niin ikään kaupan kylmätiskistä. 

 

 

Vuonankaalia voit käyttää salaateissa ja muissa kylmissä ruuissa. Siinä on hieno, pähkinäinen maku. Vuonankaali kerätään ruusukkeina, ja se myös käytetään niin. Lehtiä ei tarvitse irroitella toisistaan ennen käyttöä. Vuonankaali on myös kaunis ja sitä näkee käytettävän paljon myös annosten koristelutarkoituksissa.

 

 

Kuten pinaatin, myös vuonankaalin ravintoarvot ovat hyvät! Se sisältää kolme kertaa enemmän C-vitamiinia kuin perinteinen lehtisalaatti ja lisäksi siinä on rutkasti muun muassa beetakaroteenia, foolihappoa, omega-3-rasvahappoja ja B-ryhmän vitamiineja.    

 

Avokadopasta pinaatilla

Tämä resepti on mukailtu Alexander Gullichsenin kuuluisasta avokadopastasta. Itse asiassa resepti on aivan sama, mutta tuoreiden yrttien sijaan on käytetty tuoretta pinaattia. Aivan mahtavan makuista!

Neljälle:
1 valkosipulin kynsi
½ chiliä
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa, pippuria
loraus oliiviöljyä
80 g babypinaattia
n 2 dl raastettua pecorinoa tai parmesania tai molempia
400-500 g spagettia.

Pilko valkosipulinkynsi sekä chili ja kuutioi avokadon sisus. Sekoita nämä omassa kulhossa. Purista päälle limen mehu. Silppua sekaan pussillinen pinaattia. Lisää loraus öljyä, pippuria, suolaa sekä juustoraaste. Lopuksi kaada joukkoon noin desi pastan keitinvettä.
Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä al dente.
Pyörittele pasta kastikkeen joukkoon ja tarjoa heti!