Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Babypinaatin ja vuonankaalin viljelijä

Piltin Puutarha on babypinaatin ja vuonankaalin kasvihuoneviljelyyn erikoistunut yritys. Viljelemme babypinaatin lisäksi myös muita salaattikasveja sekä yrttejä HoReCa-sektorille sekä sesonkiluontoisesti kukkia kukka-asiakkaillemme. Babypinaatti jaellaan kauppoihin keskusliikkeiden sekä vihannestukkujen kautta, meillä ei ole suoraa kauppajakoa. Babypinaattiamme saa niin S- että K-ryhmän kaupoista sekä mm. Stockmannilta.

Joko olet tutustunut herkulliseen vuonankaaliin? Vuonankaali tuli syksyllä 2017 osaksi tuotevalikoimaamme. Se löytyy pakattuna samanlaiseen 80 g pussiin kuin pinaattikin ja löytyy niin ikään kaupan kylmätiskistä. 

 

 

Vuonankaalia voit käyttää salaateissa ja muissa kylmissä ruuissa. Siinä on hieno, pähkinäinen maku. Vuonankaali kerätään ruusukkeina, ja se myös käytetään niin. Lehtiä ei tarvitse irroitella toisistaan ennen käyttöä. Vuonankaali on myös kaunis ja sitä näkee käytettävän paljon myös annosten koristelutarkoituksissa.

 

 

Kuten pinaatin, myös vuonankaalin ravintoarvot ovat hyvät! Se sisältää kolme kertaa enemmän C-vitamiinia kuin perinteinen lehtisalaatti ja lisäksi siinä on rutkasti muun muassa beetakaroteenia, foolihappoa, omega-3-rasvahappoja ja B-ryhmän vitamiineja.    

Kanttarelli-pinaattipiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
suolaa
1 1/4 dl rypsiöljyä
1/2 dl kylmää vettä

sekoita keskenään kuivat aineet, lisää öljy ja lopuksi sekoita joukkoon vesi. Paista 200 asteessa n. 12 minuttiia.

Täyte:
n. 1 litra kantarelleja
1 sipuli
öljyä paistamiseen
80 g babypinaattia
suolaa ja pippuria
2 munaa
2 dl kermaa
1 dl juustoraastetta tai raejuustoa

putsaa ja paista kantarellit sipulin kanssa pannulla. Levitä paistetun pohjan päälle ensin pussillinen pinaattia, sen jälkeen paistetut kantarellit ja tämän päälle munakerma mausteineen ja juustoineen. Paista piirakkaa vielä n. 20-25 minuuttia uunin keskitasolla kunnes pinta on saanut kauniin värin.