Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Mitä tehdä babypinaatista?

Babypinaatti pesee muut salaattilajit ravintoarvoissa mennen tullen! Jos haluat vihreää lautasellesi, mutta haluat että syömäsi salaatti oikeasti sisältää vitamiineja ja hivenaineita, valitse kotimainen supersalaatti!

Helpoin tapa käyttää babypinaattia, on pyöräyttää siitä salaatti aterian lisukkeeksi, tai vaikkapa lounaaksi...

Juhlasalaatti

Tällä hetkellä erilaiset vihersmoothiet ovat se juttu! Sinun ei tarvitse olla himotreenaaja tai terveysintoilija, jotta löytäisit käyttöä sille keittiön kaapissa pölyä keräävälle blenderille! Älä anna vihreän värin pelottaa, makua pinaatin lehdistä ei juomaan juurikaan tule, mutta vitamiineja kylläkin!

Pinaattismoothie

Babypinaattia voit tietenkin käyttää myös ruuanlaittoon! Pizzat, pastat, piirakat, munakkaat, wokit, sämpylät - you name it! Babypinaatti lisätään ruokaan ruuanvalmistuksen loppuvaiheessa, pehmeälehtisyytensä vuoksi, se ei tarvitse pitkää kypsytysaikaa.        

Juhlasalaatti pinaatista

1-2 pussia babypinaattia, riippuen juhlijoiden määrästä
1 rasia kotimaisia kirsikkatomaatteja halkaistuna
1 kurkku
valkohomejuustoa
saksanpähkinöitä
orvokinkukkia tms. koristeluun
mansikoita

kastike:
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
1 rkl sitruunamehua
suolaa&pippuria
tuoreita yrttejä, esim. timjami/oregano silputtuna

Levitä pinaatit laakealle vadille. Valmista kastike ja valuta noin puolet pinaatin lehtien päälle. Halkaise kirsikkatomaatit sekä kuutioi kurkku. Levitä pinaattien päälle. Voit halutessasi hiukan sekoitella. Leikkaa valkohomejuustosta paloja salaatin päälle, lisää saksanpähkinöitä sekä halkaistut mansikat. Valuta loppu kastike salaatin päälle ja koristele esimerkiksi syötävillä kukilla, kuten orvokeilla. Upea salaatti vaikkapa äitienpäiväksi!