Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Joko olet tutustunut herkulliseen vuonankaaliin? Vuonankaali tuli syksyllä 2017 osaksi tuotevalikoimaamme. Se löytyy pakattuna samanlaiseen 80 g pussiin kuin pinaattikin ja löytyy niin ikään kaupan kylmätiskistä. 

 

 

Vuonankaalia voit käyttää salaateissa ja muissa kylmissä ruuissa. Siinä on hieno, pähkinäinen maku. Vuonankaali kerätään ruusukkeina, ja se myös käytetään niin. Lehtiä ei tarvitse irroitella toisistaan ennen käyttöä. Vuonankaali on myös kaunis ja sitä näkee käytettävän paljon myös annosten koristelutarkoituksissa.

 

Kuten pinaatin, myös vuonankaalin ravintoarvot ovat hyvät! Se sisältää kolme kertaa enemmän A ja K-vitamiinia kuin perinteinen lehtisalaatti ja lisäksi siinä on rutkasti muun muassa beetakaroteenia, foolihappoa, omega-3-rasvahappoja ja B-ryhmän vitamiineja.    

Piltin Puutarha on kolmannessa sukupolvessa toimiva perheyritys, jonka juuret juontavat 1950-luvulle saakka. Piltin tila sijaitsee Pöytyällä Varsinais-Suomessa ja se harjoittaa nykyään pelkästään kasvihuoneviljelyä. Kasvihuoneita on yhteensä n. 1,8 hehtaarin verran.
Päätuotantosuuntanamme on baby leaf salaatit ja tämän lisäksi teemme sesonkeihin muutamia kukkatuotteita ketju- ja suurtukkuasiakkaillemme, mm. hyasintteja, tete-narsisseja sekä kesäkukkia. Pienenä lisänä palvelemme myös vähittäisasiakkaita kesäaikaan omasta kesäkukkamyymälästä tien toisella puolella.  

Yrityksemme on läpäissyt vuonna 2007 Kotimaisten Kasvisten laatutarha auditoinnin ensimmäisten puutarhojen joukossa. Tarhamme on tarkistus-auditoitu vuonna 2012. Merkkinä laatutarha auditoinnista saamme käyttää sirkkalehti-merkkiä pakkauksissamme.
Vuonna 2015 läpäisimme  IP-kasvikset perussertifioinnin, joka on ruotsalaisen SMAK sertifieringsystemin kasvisten tuoteturvallisuuteen keskittyvä laatusertifikaatti, joka on verrattavissa esimerkiksi eurooppalaisen Global GAP järjestelmään. Tuotteemme ovat siis taatusti turvallisia käyttää ja pienimmätkin riskitekijät ovat otettu viljelyssä huomioon. Kasvihuoneet lämmitetään ekologisesti kaurankuorella, jota syntyy kun myllyjen ylijäämätuotteena.