Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Joko olet tutustunut herkulliseen vuonankaaliin? Vuonankaali tuli syksyllä 2017 osaksi tuotevalikoimaamme. Se löytyy pakattuna samanlaiseen 80 g pussiin kuin pinaattikin ja löytyy niin ikään kaupan kylmätiskistä. 

 

 

Vuonankaalia voit käyttää salaateissa ja muissa kylmissä ruuissa. Siinä on hieno, pähkinäinen maku. Vuonankaali kerätään ruusukkeina, ja se myös käytetään niin. Lehtiä ei tarvitse irroitella toisistaan ennen käyttöä. Vuonankaali on myös kaunis ja sitä näkee käytettävän paljon myös annosten koristelutarkoituksissa.

 

Kuten pinaatin, myös vuonankaalin ravintoarvot ovat hyvät! Se sisältää kolme kertaa enemmän A ja K-vitamiinia kuin perinteinen lehtisalaatti ja lisäksi siinä on rutkasti muun muassa beetakaroteenia, foolihappoa, omega-3-rasvahappoja ja B-ryhmän vitamiineja.    

Helpot pinaatti-broilerpyörykät

80 g babypinaattia
400 g broilerin jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 dl parmesanraastetta

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli ja paista pannulla. Pilko babypinaatti pieneksi silpuksi ja sekoita jauhelijan kanssa. Lisää jäähtyneet sipulit, suola sekä parmesanraaste ja sekoita tasaiseksi. Pyörittele seoksesta pullia kostutetuin käsin. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Broilerpyöryköiden kaveriksi sopii vaikkapa fetasalaatti!