Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Joko olet tutustunut herkulliseen vuonankaaliin? Vuonankaali tuli syksyllä 2017 osaksi tuotevalikoimaamme. Se löytyy pakattuna samanlaiseen 80 g pussiin kuin pinaattikin ja löytyy niin ikään kaupan kylmätiskistä. 

 

 

Vuonankaalia voit käyttää salaateissa ja muissa kylmissä ruuissa. Siinä on hieno, pähkinäinen maku. Vuonankaali kerätään ruusukkeina, ja se myös käytetään niin. Lehtiä ei tarvitse irroitella toisistaan ennen käyttöä. Vuonankaali on myös kaunis ja sitä näkee käytettävän paljon myös annosten koristelutarkoituksissa.

 

Kuten pinaatin, myös vuonankaalin ravintoarvot ovat hyvät! Se sisältää kolme kertaa enemmän A ja K-vitamiinia kuin perinteinen lehtisalaatti ja lisäksi siinä on rutkasti muun muassa beetakaroteenia, foolihappoa, omega-3-rasvahappoja ja B-ryhmän vitamiineja.    

Juhlasalaatti pinaatista

1-2 pussia babypinaattia, riippuen juhlijoiden määrästä
1 rasia kotimaisia kirsikkatomaatteja halkaistuna
1 kurkku
valkohomejuustoa
saksanpähkinöitä
orvokinkukkia tms. koristeluun
mansikoita

kastike:
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
1 rkl sitruunamehua
suolaa&pippuria
tuoreita yrttejä, esim. timjami/oregano silputtuna

Levitä pinaatit laakealle vadille. Valmista kastike ja valuta noin puolet pinaatin lehtien päälle. Halkaise kirsikkatomaatit sekä kuutioi kurkku. Levitä pinaattien päälle. Voit halutessasi hiukan sekoitella. Leikkaa valkohomejuustosta paloja salaatin päälle, lisää saksanpähkinöitä sekä halkaistut mansikat. Valuta loppu kastike salaatin päälle ja koristele esimerkiksi syötävillä kukilla, kuten orvokeilla. Upea salaatti vaikkapa äitienpäiväksi!