Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Joko olet tutustunut herkulliseen vuonankaaliin? Vuonankaali tuli syksyllä 2017 osaksi tuotevalikoimaamme. Se löytyy pakattuna samanlaiseen 80 g pussiin kuin pinaattikin ja löytyy niin ikään kaupan kylmätiskistä. 

 

 

Vuonankaalia voit käyttää salaateissa ja muissa kylmissä ruuissa. Siinä on hieno, pähkinäinen maku. Vuonankaali kerätään ruusukkeina, ja se myös käytetään niin. Lehtiä ei tarvitse irroitella toisistaan ennen käyttöä. Vuonankaali on myös kaunis ja sitä näkee käytettävän paljon myös annosten koristelutarkoituksissa.

 

Kuten pinaatin, myös vuonankaalin ravintoarvot ovat hyvät! Se sisältää kolme kertaa enemmän A ja K-vitamiinia kuin perinteinen lehtisalaatti ja lisäksi siinä on rutkasti muun muassa beetakaroteenia, foolihappoa, omega-3-rasvahappoja ja B-ryhmän vitamiineja.    

Kylvö

Siemenet kylvetään maahan, mehevään turvemultaan, josta ne ponkaisevat kasvuun suorista riveistään. Siemenen itämiseen kuluu noin viikko.

 

 

Biologinen torjunta

Käytämme viljelyssä vain biologista kasvinsuojelua. Tämä tarkoittaa, että jokaiselle tuholaiselle ja taudille on olemassa oma, niiden luontainen torjuntakeino, esimerkiksi kirvavainokainen kirvoille, erilaiset sienirihmastot parantamaan vahvistamaan juuristoa tauteja vastaan ja niin edelleen.

Sadonkorjuu

Sadonkorjuu tapahtuu joka aamu ennen auringon nousua. Lehtien varret leikataan poikki läheltä maanpintaa juuri tähän tarkoitukseen kehitetyllä koneella. Liukuhihna kuljettaa sadon laatikoihin, jonka jälkeen sato matkaa nopeasti kylmiöön viilennykseen.

Sadon pakkaaminen

Sato pakataan puutarhalla, nykyaikaisella, tehokkaalla pakkauslinjastolla koneellisesti. Toimitamme babypinaatin päivittäin asiakkaidemme keskusvarastoille.